Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всесвітній день авіації та космонавтики відзначили в Узинській громаді

Дата: 12.04.2019 14:51
Кількість переглядів: 990

Фото без опису

Урочистий мітинг з нагоди Всесвітнього дня авіації та космонавтики відбувся сьогодні, 12 квітня, біля  погруддя  льотчика-космонавта Павла Романовича Поповича.

У заході взяли участь представники влади, громадських організацій, ветерани авіації, працівники закладів освіти, культури, учнівська молодь, мешканці міста.

Учасники мітингу відзначили внесок України в світовий розвиток ракетно-космічної галузі та хвилиною мовчання вшанували пам’ять нашого земляка, льотчика-космонавта, двічі Героя Радянського Союзу, першого космонавта-українця  - П.Р. Поповича та першого космонавта незалежної  України, героя України – Л.К. Каденюка.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся Узинський міський голова В.Ю.Гринчук. Він наголосив на тому, що саме сьогодні ми, вся наша країна і увесь світ пам’ятає та відзначає 58-му річницю з моменту першого польоту людини в космос. Це не був успіх однієї людини, однієї держави – це успіх усього людства. Україна завжди давала світові не тільки плоди своєї праці, а й розум і відвагу своїх легендарних синів. Саме такою людиною є наш земляк – П.Р.Попович. Ми з гордістю називаємо його своїм і пам’ятаємо про нього.

Фото без опису

Привітав зі святом усіх учасників мітингу голова ветеранської організації «Стратеги» І.Г. Поданьов. Він поділився спогадами про зустрічі з П.Р. Поповичем, розповів про славні сторінки історичного прориву людини в космос.

Фото без опису

Після урочистої частини відбулося покладання квітів до погруддя  П.Р. Поповича від Узинської міської ради, представників Аграрної партії, громадських організацій та мешканців міста.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

З нагоди відзначення Дня космонавтики в закладах освіти Узинської громади було проведено конкурс робіт з образотворчого мистецтва  «Космічні фантазії».  Відділом  позашкільної роботи  КУ «Центр розвитку дітей та молоді»  організовано виставку-конкурс дитячих робіт, де було представлено 30 малюнків  космічної тематики. Журі конкурсу визначило переможців у трьох вікових категоріях. У молодшій віковій категорії переміг учень 2 класу Дитячої школи мистецтв Войціцький Павло (5 років), робота «Космічні пригоди». У середній віковій категорії перемогу одержала учениця Дитячої школи мистецтв Свобода Софія (10років), робота «Космічна ніч», а в старшій віковій категорії перемога дісталася вихованці гуртка «Образотворче мистецтво» КУ «Центр розвитку дітей та молоді»  Байбарзі Анастасії (16років), робота «Богиня космосу».Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Усіх переможців творчого конкурсу відзначили дипломами та подарунками, які вручив Узинський міський голова В.Ю. Гринчук    під час проведення урочистого зібрання біля погруддя П.Р. Поповича.

Фото без описуФото без опису

На завершення заходу викладач Дитячої школи мистецтв Анна  Кримповська подарувала  усім присутнім пісню «Мій рідний край».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь