Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фонд соціального страхування України інформує (10.12.2018)

Дата: 10.12.2018 11:31
Кількість переглядів: 586

Фото без описуФото без опису

 

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

 

УПРАВЛІННЯ ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

 

вул. Т. Строкача, 2,  м. Київ, 03148, тел. +38 (044) 403-82-30, e-mail: kr@fssu.gov.ua, org.kr@fssu.gov.ua

 

Прес-реліз від 10.12.2018 р.

 

З початку року видано 460 путівок на медичну реабілітацію застрахованих осіб.

 

Як повідомив начальник відділу медичних та соціальних послуг, відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 13 липня 2017 року №39 управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області проведено комплекс заходів щодо забезпечення хворих послугами з медичної реабілітації з укладенням тристоронніх договорів: між органом Фонду, санаторієм і застрахованою особою.Фото без опису

Результати роботи за 10 місяців 2018 року у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року:

 

Критерії оцінки

10 місяців 2017

10 місяців 2018

Кількість виданих путівок (укладених тристоронніх договорів) на медичну реабілітацію застрахованих осіб

328

460

Кількість осіб, які направлені до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів

356

492

Загальна сума витрат за лікування застрахованих осіб та членів їх сімей у реабілітаційних відділення санаторно-курортних закладів (тис. грн.)

4 132,3

5 746,1

Кількість закладів охорони здоров’я, які здійснювали оформлення медичних документів для направлення застрахованих осіб на медичну реабілітацію

9

29

Кількість публікацій у засобах масової інформації, на сайтах райдержадміністрацій, у соціальних мережах щодо порядку забезпечення застрахованих осіб відновлювальним лікуванням

-

154

 

Віталій Нємцев відзначив, що аналіз результатів діяльності фахівців з медичної реабілітації відділень управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області щодо направлення застрахованих осіб та членів їх сімей на відновлювальне лікування показав, що з початку року в 2018 року кількість укладених тристоронніх договорів перевищує кількість направлених до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за аналогічний період 2017 року на 132 осіб. Це на 39% більше минулорічних показників.

 

 

На Київщині витрати на медичну та соціальну допомогу потерпілим на виробництві склали понад 8 млн. гривень

 

Станом на 1 листопада 2018 року на медичну та соціальну допомогу потерпілим на виробництві управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області виплачено 8355,1 тис. грн. (за аналогічний період 2017 року – 6510,9 тис. гривень). Про це повідомив начальник відділу медичних та соціальних послуг обласного управління Віталій Нємцев.

Начальник відділу відзначив, що відповідно до договорів, укладених відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області із закладами охорони здоров’я з початку 2018 року проліковано 130 потерпілих на загальну суму 1234,7 тис. грн. Середня вартість лікування на одного потерпілого становить 9498 гривень.

За словами Віталія Нємцева, з початку року путівками на санаторно-курортне лікування забезпечено 159 потерпілих на суму 2282,6 тис. гривень. За аналогічний період минулого року санаторно-курортне лікування за рахунок коштів Фонду отримали 76 потерпілих на загальну суму 965,5 тис. грн.

Управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області відповідно до укладених договорів на виготовлення і ремонт технічних та інших засобів реабілітації (протезів, чохлів для кукс, ортопедичного взуття, палиць, милиць, інше) станом на 1 листопада 2018 року забезпечені протезно-ортопедичними виробами та іншими технічними засобами реабілітації 58 потерпілих на суму 716,7 тис. гривен. За 10 місяців 2017 року протезно-ортопедичними виробами забезпечено 35 потерпілих на суму 514,8 тис. гривень,

З початку року 72 потерпілих забезпечені лікарськими засобами та виробами медичного призначення на суму 833,2 тис. грн. Середні витрати на 1 особу складають 11572 гривні. У 2017 році за такий самий період часу відшкодування витрат на лікарські засоби та вироби медичного призначення отримали 76 потерпілих на загальну суму 756,2 тис. грн., середня вартість таких витрат на одну особу склала 9 950 гривень.

Протягом 10 місяців поточного року 92 потерпілих отримали виплати на спеціальний медичний, постійний сторонній догляд та на побутове обслуговування на загальну суму 3213,8 тис. гривень. За аналогічний період минулого року виплати на спеціальний медичний, постійний сторонній догляд та на побутове обслуговування здійснено 96 потерпілим на загальну суму 2808,1 тис. гривень.

За січень-жовтень 2018 року 94 потерпілих отримали компенсацію витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів на загальну суму 28,3 тис. гривень. За аналогічний період минулого року 99 потерпілих отримали компенсацію витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів на загальну суму 27,8 тис. гривень.

Триває робота щодо уточнення списків черговості осіб з інвалідністю на отримання автомобілів за рахунок коштів Фонду, а також з підготовки документів для передачі потерпілим автомобілів у зв'язку із закінченням десятирічного строку експлуатації.

Станом на 1 листопада 2018 року до управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області надійшло 60 заяв від потерпілих на забезпечення їх автомобілями.

 

Особи з інвалідністю з трудового каліцтва забезпечуються

медико-соціальними послугами за кошти Фонду

Особи, які отримали інвалідність внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, упродовж усього періоду до відновлення здоров’я мають право на отримання, за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, лікування в закладах охорони здоров’я за всіма прямими наслідками страхового випадку, санаторно-курортне лікування, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами реабілітації, колясками, протезно-ортопедичними виробами, медичним доглядом і побутовим обслуговуванням тощо.

Медичні і соціальні послуги фінансуються Фондом у необхідному обсязі відповідно визначеної висновками ЛКК та МСЕК потреби.

З початку 2018 року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області санаторно-курортним лікуванням забезпечено 157 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва, з них 10 – пацієнти з ушкодженням хребта та спинного мозку із супроводжуючими особами.

За оперативними даними станом на 1 грудня 2018 року в закладах охорони здоров’я Київщини було проліковано та забезпечено медичною реабілітацією 140 потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Лікарськими засобами та виробами медичного призначення забезпечено 79 потерпілих.

Протягом 11 місяців цього року обласним управлінням та його структурними підрозділами, відповідно до укладених договорів, було забезпечено 83 потерпілих технічними та іншими засобами реабілітації (протезно-ортопедичними та іншими виробами). Спеціальними засобами пересування (колясками) забезпечено 8 потерпілих.

Також упродовж зазначеного періоду виплати на спеціальний медичний догляд отримали 24 особи з інвалідністю через професійну діяльність, на постійний сторонній догляд – 92 особи, на побутове обслуговування – 91 потерпілий.

Крім того, упродовж січня-листопада поточного року очним протезуванням було забезпечено 2 потерпілих. Проводилась компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування для 103 осіб з інвалідністю.

Крім фінансування медико-соціальних послуг, у разі настання страхового випадку, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області здійснює такі виплати:

  • допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;
  • одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;
  • щомісячні страхові виплати у разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;
  • страхові виплати потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні потерпілого на легшу нижчеоплачувану роботу;
  • щомісячні страхові виплати особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;
  • відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого працівника.

 

Дотримання правил електробезпеки в службових приміщеннях – це безпека на робочому місці

На цьому наголошує начальник відділу з профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Олексій Савченко.

За його словами, травматизм на виробництві не випадково почали прирівнювати до національного лиха. Він завдає багато горя і страждань не лише конкретним людям, їхнім рідним та близьким, а й безпосередньо впливає на економіку країни, бо ці особисті трагедії несуть чималі суспільні втрати, негативно позначаються на рівні життя народу.

Цілковито безпечних та нешкідливих умов праці практично не існує. Реальним виробничим умовам праці притаманна, як правило, наявність певних шкідливих та небезпечних факторів, наслідком яких є профзахворювання та травматизм.

Виробничі, складські, побутові, офісні та інші приміщення на території підприємств мають розгалужену мережу живлення електроспоживачів, що вже є потенційно небезпечним виробничим фактором, а також мають різноманітне електрообладнання, устаткування та пристрої (прилади), якими користуються працівники в процесі трудової діяльності.

Дотримання вимог безпечної експлуатації електропроводки в приміщеннях запобігає її перевантаженню, що може привести до травмування обслуговуючого персоналу. Так, неприпустимим є практика збирання електросхем по типу «подовжувач в подовжувач», вмикання одночасно декількох потужних приладів. Миттєве відключення автоматичного вимикача відбувається  лише при різких перепадах електричного струму (в основному при короткому замкненні), а при плавному зростанні навантаження на мережу (послідовно йде включення електроприладів) автомат не вимикає струм, що може призвести до її перевантаження, подальшого нагріву електропроводки та руйнування захисної ізоляції кабелю.

Непоодинокі випадки, коли в одному приміщенні експлуатуються одночасно декілька комп'ютерів та іншого побутового чи офісного обладнання. В цьому разі потрібно додержуватись балансу між можливостями проводки та її експлуатацією. Розетки, вилки, вимикачі повинні мати цілісний корпус без пошкоджень і тріщин. Їх нагрівання або іскріння свідчить про неполадки. Навіть короткочасний і несистематичний нагрів є небезпечною ознакою. Крім того, він негативно впливає на ізоляцію кабелів і на контакти в розетках. Також, хай і незначні ушкодження або тріщини, стають місцем підвищеної небезпеки.

Ізоляція шнурів обладнання та подовжувачів повинна відповідати вимогам їх експлуатації. Нагрівання шнура, іскріння є ознакою несправності.

Стан проводки в офісному приміщенні повинен відповідати нормам правил безпечної експлуатації.

Як не дивно, але причини нещасних випадків на робочому місці з електрикою залишаються практично незмінними протягом десятиліть – це порушення правил експлуатації або використання несправних електроприладів, необережність та неуважність  користувачів , спроби самостійного розбирання і ремонту електроприладів. Здавалося б про ці причини знають і пам'ятають усі, починаючи з дитячого віку, але іноді їх ігнорують.

Небезпека електротравматизму особливо велика тому, що електричний струм неможливо виявити ні за зовнішнім виглядом, ні за звуком, ні за запахом. Ураження струмом виникає з такою швидкістю, що людина не спроможна самостійно звільнити себе від електропроводки або приладів, що знаходяться під напругою.

Тому, для уникнення небезпечної ситуації, слід виконувати наступні правила:

1) не залишати працюючу техніку без нагляду;

2) не накривати корпус нагрівальних приладів і не перекривати їх вентиляцію;

3) не допускати контакту приладів, фурнітури та кабелів з водою і вологими руками;

4) не розбирати прилади та не проводити ремонт при увімкненому живленні;

5) не виконувати ремонт електрообладнання самостійно при відсутності належної кваліфікації;

6) не допускати експлуатації несправних приладів.

Необхідно взяти до уваги, що виконання нормативно-правових актів з питань електробезпеки є обов’язковою нормою як для  роботодавця, так і для працівників. Основним нормативно-правовим актом з охорони праці з цього питання є Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів (НПАОП 0.00.1.2198). Додержання вимог правил з електробезпеки збереже життя та здоров’я працюючих.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-39, press@fssu.gov.ua

 

10.12.2018

25,4% зареєстрованих профзахворювань є наслідком недосконалості механізмів та робочого інструменту

 

Як повідомляє прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, основними обставинами, внаслідок яких виникли професійні захворювання в українських працівників, є недосконалість механізмів та робочого інструменту – 25,4%, недосконалість технологічного процесу – 18,4% та неефективність роботи засобів індивідуального захисту – 15,1%. Розподіл наведено за аналітичними даними Фонду соціального страхування України за 9 місяців 2018 року.

Упродовж січня–вересня поточного року робочими органами виконавчої дирекції Фонду зареєстровано 1 314 випадків професійних захворювань, це на 12,7% менше, ніж за той же період 2017 року. Загальна кількість встановлених діагнозів професійних захворювань за 9 місяців 2018 року сягає 2 194.

При діагностуванні в застрахованої особи захворювання, що має виробничі причини, Фондом соціального страхування України здійснюється фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності, лікування всіх прямих наслідків страхового випадку в закладах охорони здоров’я, за потреби забезпечується реабілітаційне лікування відповідно до висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

У разі встановлення інвалідності, застрахованій особі за рахунок коштів Фонду виплачується одноразова допомога, призначаються щомісячні страхові виплати, фінансуються лікарські засоби та вироби медичного призначення, санаторно-курортне лікування та інше.

У структурі професійних захворювань перше місце займають хвороби органів дихання – 39,8% від загальної кількості діагнозів по Україні (873 випадки). Захворювання опорно-рухового апарату (радикулопатії, остеохондрози, артрити, артрози) складають 27,6% (606 випадків). Хвороби слуху – 12% (263 випадки), вібраційна хвороба – 5,8% (127 випадків).

Найбільше професійних захворювань сталося в галузі добувної промисловості і розробленні кар’єрів – 82,3% від загальної кількості (1 081 особа), що на 14,3% (181 особу) менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь