Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Славу живим та пам’ять загиблим героям!

Дата: 14.10.2020 18:02
Кількість переглядів: 444

      Щороку, на Святу Покрову, яка вважається покровителькою і заступницею козацтва, українці вшановують своїх героїв.  У цей день ми згадуємо історичні перемоги попередніх поколінь та усіх героїв сьогодення, які хоробро боронять кордони України від північного сусіда-агресора.

     14 жовтня в Узинській громаді вшанували своїх оборонців та згадали загиблих воїнів-земляків, які віддали  життя, захищаючи  рідну  Україну.

     Відзначення Дня захисника України в нашій громаді розпочалося із покладання квітів до могил  героїв-земляків.  Узинський міський голова Віталій Юрійович Гринчук  і  бойові побратими полеглих  воїнів поклали квіти шани та запалили свічки пам’яті на могилах  загиблих,  ушанувавши всіх хвилиною мовчання.  

      Очільник громади зустрівся сьогодні із тяжко пораненими  воїнами АТО  -  Семеником Костянтином та Трібоєм  Дмитром. Від імені жителів Узинської громади він подякував героям за мужність, витривалість,  патріотизм,  за те, що, ризикуючи  своїм життям,  боронили кордони України та берегли мирне життя, а вірні побратими обійняли своїх друзів та побажали вірити у краще,  ніколи не здаватися, долаючи усі перешкоди.

      Віталій Юрійович Гринчук та воїни  АТО відвідали  родини загиблих  Героїв, що проживають на території Узинської громади. Вони вклонилися батькам,  які виховали справжніх захисників та патріотів України.  Міський голова подякував рідним загиблих Героїв за неоціненний подвиг заради миру на нашій землі та наголосив, що пам’ять про них завжди житиме у наших серцях.

     Цього року через введення карантинних обмежень культурно-масові заходи в Узинській громаді проходять в он-лайн форматі, або для невеликої глядацької аудиторії.  Працівники закладів культури підготували інформаційні матеріали та відео привітання до Дня захисника України, відвідали  родини загиблих воїнів;  у бібліотеках організовано тематичні виставки літератури та зустріч з воїнами АТО.

     Учні  навчальних закладів громади долучилися до обласного відео марафону #шануємогероя# . Свої відео роботи розмістили на сторінках соцмереж.

     Лідери учнівського самоврядування  також підготували відео привітання  усім    захисникам  України під назвою «Віримо, шануємо і пам’ятаємо».  Вони  подякували  військовослужбовцям  за мирне небо, за мужність, за силу духу і патріотизм.

     День захисника  України символізує любов і шану людей до оборонців рідної землі, до тих, хто сьогодні стоїть на варті незалежності нашої держави. Тож  нехай  свято Покрови  Пресвятої  Богородиці духовно об’єднує нас,  живить дух воїнів-захисників,  дає нам надію на мир і злагоду!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь