Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Узинська громада урочисто відзначила 90-річчя від дня народження першого  українського космонавта П.Р.Поповича

Дата: 05.10.2020 17:04
Кількість переглядів: 546

     5 жовтня 2020 року перший український космонавт , наш земляк П.Р.Попович відзначив би свій 90-річний ювілей. Шкода, що він не з нами, шкода, що сьогодні ми лише згадуємо про нього і присвячуємо йому нашу зустріч пам’яті.

     У глядацькій залі Центру молоді «Зоря» зібралися люди, які знали Героя особисто, які зустрічалися з ним за розмовою, родичі, земляки, юне покоління та представники влади й громадських організацій Узинської міської об’єднаної територіальної громади.

     Творча група   гуманітарного відділу Узинської міської ради створила та представила  фільм «Наш земляк – космонавт  Павло Попович»,  який вразив глядачів своєю емоційною насиченістю.

     Узинський міський голова Віталій Юрійович Гринчук  привітав усіх присутніх та повідомив про те, що громаді подарували будинок, у якому планується створення  краєзнавчого музею імені П.Р.Поповича.

    З нагоди дня народження космонавта Павла Поповича учні навчальних закладів малювали малюнки  «П.Р.Попович – наш земляк», які сьогодні представили на виставці. Усі юні художники отримали подарунки для занять образотворчим мистецтвом.

     У теплій та дружній атмосфері гості заходу ділилися спогадами про зустрічі з космонавтом, розповідали цікаві історії, пов’язані з життям родини Поповичів. Прозвучали його улюблені українські пісні у виконанні аматорського колективу «Джерело» та талановитого бандуриста Олександра Мусійця.

     Учасники заходу разом із головою громади вшанували пам’ять земляка покладанням квітів до погруддя П.Поповича, схилили голову перед світлою пам’яттю космонавта, який любив свою Батьківщину і яким ми пишаємося.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь