Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Узинська громада вшановує подвиг  Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2020 15:20
Кількість переглядів: 384

     18-20 лютого 2020 року наша держава відзначає 6-ту річницю трагічних подій на Майдані, вшановує героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності. У ці дні згадують тих, хто загинув у боротьбі за кращу Україну – Героїв Небесної Сотні та Героїв, що полягли на Сході нашої країни.

     У закладах культури та освіти Узинської міської ОТГ проведено культурно-мистецькі та інформаційно-просвітницькі заходи:  у бібліотеках громади оформлено викладки періодичних видань, фотовиставки «Герої Небесної Сотні в наших серцях»,  проведено тематичні бесіди з читачами;  лідерами учнівського самоврядування  організовано  та проведено інформаційний  флешмоб  «Розкажи перехожому», підготовлено та розміщено на сторінках соцмереж  відеоролик про події  Майдану;  у закладах освіти відбулися виховні години, круглі столи, тематичні зустрічі та історичні години.

     20 лютого 2020 року в Центрі  молоді  «Зоря»  відбувся патріотичний захід  до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні. У глядацькій залі зібралися представники влади, громадські організації, учні навчальних  закладів, педагоги, вихователі, кадети Узинської гімназії, воїни АТО, небайдужі жителі  громади, щоб  віддати належну шану мужнім учасникам  Революції Гідності, які віддали  життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави.

     Учасники зібрання переглянули документальні кадри про страшні події шестирічної давнини, згадали героїв, які загинули у ті трагічні дні, а представлена художньо-патріотична постановка  «Небесна Сотня в серці України», вірші, мелодії   та пісні у виконанні Анни Кримповської,  Вероніки Коваленко  та гітариста Дениса Крупенка  до глибини душі схвилювали глядачів.  Усіх загиблих вшанували хвилиною мовчання.   Далі учасники заходу мали змогу долучитися до акції «Коріння пам’яті» та висадити 100 кущів вічнозеленого самшиту, заклавши алею Гідності та Слави. Лідери учнівського самоврядування, кадети Узинської гімназії, ветерани-афганці, ветерани праці, колишні військові, представники громадських організацій та усі небайдужі жителі громади посадили кущики самшиту, що уособлюють вічне життя загиблих патріотів . Тож нехай ці самшитові зелені гілочки нагадують кожному з нас про Героїв Небесної Сотні, про історичну правду, яку не спотворити і не перекреслити жодним змінам у сучасному світі.

     У селі Іванівка біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні відбувся поминальний мітинг.  Працівники  та депутати  Узинської міської ради, заступник Узинського міського голови О.П.Кравченко, учнівська молодь, жителі села, кадети Узинської гімназії  вшанували мужніх співвітчизників, які стали взірцем патріотизму для кожної людини і громадянина, а настоятель церкви Пресвятої Богородиці отець Миколай  звернувся до усіх присутніх з  поминальною промовою та відслужив панахиду за загиблими героями Майдану. Квіти від Узинського міського голови, депутатів та жителів громади  поклали кадети Узинської гімназії до пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.

     На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні.  Ми пам’ятатимемо про них.  Вічна слава Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь