Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Узинській громаді

Дата: 22.06.2019 16:39
Кількість переглядів: 516

Щороку 22 червня  український народ вшановує світлу пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

І як би багато часу не минуло з того трагічного періоду в історії нашої держави, ми не маємо право забувати про подвиг наших співгромадян, яким довелося боронити державу від зовнішнього ворога.

З 20 по 22 червня  в закладах культури, освіти Узинської громади  пройшли заходи вшанування  пам’яті жертв війни:  години історії, зустрічі з ветеранами та дітьми війни, вдовами, тематичні бесіди та тематичні книжкові виставки, відвідування ветеранів війни, покладання квітів до могил загиблих воїнів, пам’ятників та обелісків.

21 червня  в актовій залі Узинської гімназії  зібралися представники влади, громадських організацій, закладів культури, освіти, ветерани війни та праці, ветерани збройних сил, воїни-афганці, воїни АТО, діти війни, аби в теплій та емоційній атмосфері згадати та низько вклонитися усім тим, хто не повернувся з цієї війни, тим, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу, хто першим прийняв на себе страшний удар війни, чиї життя були покалічені війною.

Бібліотекарі закладів культури та закладів освіти розповіли присутнім про початок війни, про воїнів-земляків, трагічні події окупації та визволення міста Узин та сіл Узинської громади.

На завершення  усі учасники зустрічі  вшанували хвилиною мовчання тих, кому ми завдячуємо своїм життям та поклали квіти до Обеліску Слави загиблим землякам.

22 червня в історичний день початку Великої Вітчизняної війни  небайдужі мешканці громади, представники влади та громадськості  урочистим покладанням квітів до Меморіалу загиблим працівникам цукрового комбінату віддали шану усім, хто боронив державу у цій кровопролитній війні.

Сірі постаті монумента, викарбувані імена нагадують нам про війну і болючу скорботу. Вічна пам’ять усім замученим, розстріляним жертвам фашизму на території нашої громади та всієї України. Ця пам’ять ніколи  не згасне у наших серцях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

В селі Михайлівка 22 червня провели день скорботи і пам'яті загиблих в роки Великої Вітчизняної  війни. Біля обеліска поклали живі квіти. Вічна пам'ять загиблим. 

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь