Узинська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район, місто Узин
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як отримати право на житлову субсидію

Дата: 20.11.2018 12:36
Кількість переглядів: 676

 

Як отримати право

на житлову субсидію

 

Однією з вимог для оформлення житлової субсидії є обов'язкова сплата працездатними особами єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

При цьому, ті громадяни, у яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця, субсидію можуть отримувати на загальних умовах. Фізичні особи – підприємці до цієї категорії не відносяться. Для них зберігається обов'язкова умова – відсутність боргу зі сплати єдиного соціального внеску і сплата його у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, у розмірі не менше мінімального страхового внеску протягом не менше трьох місяців сумарно.

Довідково: Положенням про порядок призначення житлових субсидій, що затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року №848 (в редакції постанови КМУ від 27.04.2018 року №329), житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо в складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18 – річного віку станом на початок періоду за який враховуються доходи для призначення субсидії, і в цьому періоді за інформацією Державної фіскальної служби України та Пенсійного фонду України вони не сплатили у визначених розмірах єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Якщо у Вас є потреба додатково уточнити або вияснити інформацію щодо наявного боргу зі сплати єдиного соціального внеску, звертайтеся до найближчого територіального управління Пенсійного фонду України в області.

Для цього необхідно: пред'явити паспорт (інший документ, що засвідчує особу) та документ, який підтверджує реєстраційний номер облікової картки платника податків або право здійснювати будь-які платежі за серією та /або номером паспорта.

Крім того, Пенсійним фондом України надано можливість страхувальникам засобами Веб-порталу Пенсійного фонду України в розділі «Кабінет страхувальника» отримувати з реєстру застрахованих осіб інформацію на осіб, які перебувають з ними в трудових відносинах в електронному вигляді. Зокрема, доступною є можливість формування на застраховану особу, в тому числі і на себе (із заповненням всіх необхідних полів) довідок за формою ОК-7 та довідки про трудовий та страховий стаж особи.

Для отримання доступу до інформації з реєстру застрахованих осіб, страхувальнику необхідно здійснити вхід на Веб-портал за допомогою ЕЦП (печатки юридичної особи), використовуючи пункти меню Веб-порталу «Вхід – За токеном (ЕЦП)», ввівши всі необхідні реквізити.

За більш детальною інформацією слід звертатись до

спеціалістів фінансово-економічного відділу Білоцерківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області за адресою:

 

м. Біла Церква, вул. Я Мудрого, 2 (4 поверх, каб. 403)

тел.: (04563) 5-40-86

Білоцерківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Київської області

адреса: вул. Ярослава Мудрого, буд. 2, м. Біла Церква, Київська область, 09117, тел: 5-40-86, e-mail: upfu10025@ukr.net

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь